Zoutarme Chili con Carne met ijsbergsla

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten:

  • 300 g witte rijst
  • 2 el olie
  • 400 g rundergehakt (biologisch rundergehakt bevat minder zout, of bij de slager laten maken)
  • 2 potten natriumarme bruine bonen (zie “zonnatura-rek”)
  • 1 pot kidney bonen (1 uur van tevoren weken in koud water, dit onttrekt zout)
  • 1 rode ui, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 el komijnzaad, 1 el chilipoeder en 1 el paprikapoeder
  • 1/2 el kerriepoeder en 1/2 el koriander
  • 2 tl pannekoeken-stroop en 1 tl suiker
  • 1/2 ijsbergsla, in reepjes
  • 2 el azijn
  • 4 el zure room
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit de olie in een hapjes pan en bak hierin de ui met de paprika. Voeg het gehakt toe en rul deze gaar. Voeg de kruiden (knoflook, komijnzaad, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, koriander) met de stroop en suiker toe.
Roer vervolgens de bonen door het geheel en verwarm in 4-5 minuten op laag vuur, roer af en toe.
Meng de ijsbergsla met de azijn.
Verdeel de rijst met de chili con carne over 4 diepe borden en schep er een lepel zure room op. Bestrooi met de peterselie en serveer met de knapperige ijsbergsla.

TIP: lekker met stukjes wortel erdoor!

Zoutarme chili con carne

.

 

 

 

 

 

.
Meer mexicaanse gerechten

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s