Luxe nagerecht: Chocoladesouffle met chocoladecustard.

Standaard

Ingrediënten:

  • 100 g pure chocolade
  • 3 dl melk
  • 25 g ongezouten boter
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 3 el maïzena
  • 4 el bastardsuiker
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 250 g pure chocolade in stukjes
  • Bastardsuiker en poedersuiker
  • 1 el basterdsuiker
  • 4,5 dl melk

Bereidingswijze:

Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt. Meng de eidooiers, 1 el maïzena en bastardsuiker en giet al roerend wat hete melk erbij. Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerend zacht koken tot een dikke vla ontstaat. Roer 100 g chocolade erdoor totdat deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg al roerende het vanille-extract erdoor.
Klop de eiwitten tot pieken ontstaan. Spatel de helft van het eiwitschuim door het chocolademengsel. Spatel de rest samen met 100 g chocoladestukjes erdoor. Schep het mengsel in de soufflévorm. Bak de soufflé 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C, zodat deze goed gerezen is.
Maak de custard. Roer 2 el maïzena en suiker met een beetje melk tot een glad papje. Verwarm de rest van de melk tot tegen het kookpunt. Schenk wat van de hete melk op het papje en roer dit goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Laat het al roerend koken tot een dikke vla is ontstaan. Breek de chocolade in stukken en roer ze door de custard, tot de chocolade gesmolten is. Bestrooi de soufflé met suiker en serveer met de chocoladecustard.

.
.
.

Zoutlooseten.nl voor een zoutloos dieet
– zoutarm dieet

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s