Luxe nagerecht: Gemarineerde ananas met een moes van valrhona chocolade, witte chocolade ijs en toffee saus.

Standaard

Ingrediënten:

  • 1 ananas
  • 250 g suiker
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 l water
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 vanillestokje
  • 1 blaadje laurier
  • 2 eieren
  • 5 dl slagroom
  • 250 g chocolade (valrhona)
  • Baileys
  • 1 dl room
  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 60 g bloem
  • 1 eiwit
  • Witte chocolade ijs

Bereidingswijze:

Maak de ananas schoon en snijd in schijven. Maak van 100 g suiker karamel en blus af met witte wijn en 1/2 l water en voeg de specerijen toe, breng het geheel aan de kook en marineer hierin de ananas.

Chocolademousse: Smelt de chocolade au bain-marie. Sla de slagroom op tot yoghurt dikte. Sla met de mixer de 2 eieren met 1 tl suiker luchtig en stevig en vermeng nu met de gesmolten chocolade. Afkoelen. Spatel de slagroom erdoor en voeg de likeur toe. Laat opstijven in de koelkast.

Toffee saus: laat 2 el water met 100 g suiker koken tot karamel en blus af met 1 dl room en laat inkoken.

Oblie koekje: Meng het eiwit met de poedersuiker en 50 g gesmolten boter en als laatst de bloem. Smeer de koekjes dun uit op een bakplaat en bak ze bruin in de oven 180 graden. Als ze nog warm zijn in de juiste vorm drukken (eierrekje). Serveer een schijf ananas met een quenelle van chocolademousse, oblie koekje met witte chocolade ijs, spuit met een flesje de toffee saus er omheen.

.
.
.

Zoutlooseten.nl voor een zoutloos dieet
– zoutarm dieet

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s