Mini Crème brûlée met gember

Standaard

Aantal personen: 4
Benodigdheden: 4 ovenbestendige schaaltjes

Ingrediënten:

  • 60 ml slagroom
  • 40 ml melk
  • 20 g gehakte gember
  • 1,5 eidooier
  • 20 g rietsuiker
  • Suiker voor het karameliseren

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 110 graden. Breng de slagroom met de melk en gehakte gember aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Giet het slagroommengsel er al roerende langzaam bij. Zeef dit mengsel in een schenkkannetje. Giet het vervolgens in ovenbestendige schaaltjes. Zet ze in de oven tot het oppervlak stevig aanvoelt, maar in het midden nog enigszins trilt. Laat ze afkoelen en zet ze 2 tot 3 uur in de koelkast.

Bestrooi vervolgens licht met fijne rietsuiker. Nu met een brander of onder de grill laten karameliseren. Kantel de vormpjes als de suiker begitn te lopen. Je krijgt nu een flinterdun, krokant laagje als het geheel is afgekoeld.

.
.
.

Zoutlooseten.nl voor een zoutloos dieet
– zoutarm dieet

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s