Gepofte aardappel met zure room en bieslook

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 200 g zure room
  • 3 el gesnipperde verse bieslook
  • 1 knoflookteen
  • Versgemalen peper
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

Was de aardappels en laat ze 1 uur staan in koud water (dit onttrekt zout).
Dep de aardappels droog en prik met een scherp mesje rondom ongeveer 20 gaatjes in de aardappels.
Schenk een paar druppels olijfolie in een kleine ovenschaal en leg de aardappels hierop. Zet ze 8 minuten op vol vermogen in de magnetron. Draai de aardappels om en herhaal dit. Haal de schaal nu uit de magnetron en vouw er een stukje aluminiumfolie overheen. Laat nog 5 minuten staan om na te garen.

Meng ondertussen de room, knoflook, bieslook en peper. Snijd de aardappels kruislings in druk ze een beetje open. Verdeel het mengsel. Eet smakelijk!

TIP! Heerlijk met een entrecôte en een maïskolf! De maïskolf doe je de laatste 8 minuten mee in de magnetron (vol vermogen) en smeer je vervolgens in met roomboter.

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s