Aspergesoep

Standaard

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml room
  • 250 ml water
  • 750 gram asperges
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 el paprika poeder
  • 1 geperste knoflookteen
  • 2 el honing
  • 1 tl nootmuskaat
  • Vers gesneden peterselie
  • Versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de asperges en bewaar de kopjes apart. Doe de schillen en kontjes van de asperges met het water in de blender/ keukenmachine, totdat je een geheel hebt.
Maak een roux van de boter en bloem: je smelt de boter, en voordat deze verkleurt, voeg je de bloem er in één keer bij. Roer met een houten spatel tot je een papje hebt. Houd het vuur laag. Blijf roeren, en laat de bloem enkele minuten garen.
Begin dan met het toevoegen van de room. Blijf roeren, dan komen er geen klontjes.
Voeg het mengsel uit de blender met de kruiden en de honing en de asperge-kopjes toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen. Serveer met de peterselie on top.

Advertisements

»

  1. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Dr. Frank dieet zoutarm « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s