Parfait van bramen

Standaard

Aantal personen: 4
Benodigdheden: 4 kookringen

(Let op, een dag van tevoren bereiden)

Ingrediënten:

  • 2 dl slagroom
  • 50 ml water
  • 70 g kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 60 g bramenpuree
  • Verse bramen, naar keuze

Bereidingswijze:

Klop de slagroom stijf. Breng het water met de suiker aan de kook en laat dit een paar minuten goed doorkoken.
Doe de eidooiers en het ei in een keukenmachine en voeg al kloppend de warme suikersiroop toe. Laat het eimengsel dan al kloppend afkoelen tot het stijf is.
Spatel voorzichtig de bramenpuree en de slagroom door het eimengsel. Let op: het geheel moet luchtig blijven!
Vul 4 kookringen op 4 bordjes met het romige bramenmengsel en zet het geheel een hele nacht in de vriezer.

Verwijder voordat je de borden serveert voorzichtig de kookringen en garneer de parfait eventueel met verse bramen of bramensaus.

.
.
.

Zoutlooseten.nl voor een zoutloos dieet
– zoutarm dieet

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s