Luxe amuse: Gebakken scampi op een bedje van spinazie en romige saus van kreeft.

Standaard

Ingrediënten:

  • 2 soepkreeften
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 3 fijngesneden knoflooktenen
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1/2 knolselderij
  • 2 el tomatenpuree
  • Tijm
  • Cognac
  • Peper
  • 1 dl slagroom (opgeslagen)
  • 1 kg spinazie (vers)
  • Chilipeper
  • Suiker.

Bereidingswijze:

Bak de fijngehakte kreeft in de boter en voeg de fijngesneden groenten (1 ui), 1 knoflookteen, kruiden, tomatenpuree en bloem toe. Laat even doorgaren en blus af met 1 dl cognac. Laat nu zacht inkoken. Zeef de kreeft en voeg aan het eind de slagroom toe met een staafmixer. Op smaak brengen met chilipeper en een schepje suiker.

Spinazie wassen, droog maken en ui snipperen. Deze samen 5 min bakken in olie. Bak de scampi’s 5 min (apart van de spinazie) in olie met 2 knoflooktenen. Op smaak brengen met chilipoeder.

Serveer de spinazie, met erop de scampi’s en schenk de saus over het geheel.

Advertenties

»

  1. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s