Gevulde tomaten

Standaard

Voor 4 tomaten:

  • 4 vleestomaten
  • 200g cremefraiche
  • 1 snee natriumarm brood (geroosterd)
  • 50 g Emmentalerkaas (geraspt)
  • 1 handje verse bieslook
  • 1 fijngesneden knoflookteen
  • 1 el citroensap.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bieslook met de creme fraiche en breng het mengsel met de peper, knoflook en citroensap op smaak.
Kruimel het geroosterde brood en meng deze door het mengsel. Snijdt van de tomaten de kapjes af. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en was ze.
Dep de tomaten na het wassen (vooral aan de binnenkant) met een beetje keukenpapier goed droog.
Vul de tomaten met het mengsel, zet ze in een ingevette ovenschaal, en strooi een beetje geraspte emmentalerkaas over de bovenkant van de tomaten.
Zet het geheel 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Advertenties

»

  1. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s