Kabeljauw met kerrie en prei

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten: 

  • 1 prei
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • Peper
  • 400 g stevige visfilet (bv. kabeljauw, tilapia, panga)
  • 2 el citroensap
  • 400 ml crème fraîche (2 bakjes)
  • Rijst

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor. 
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi eventueel kaas erover voor degene die wel zout mogen, of emmentaler kaas (minst zout).
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden.


Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s