Aside

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • Zak Penne
  • 400 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 400 ml (2 bakjes) crème fraiche
  • 2 knoflooktenen
  • 1 bakje verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 400 g rucola sla
  • bakboter.

Bereidingswijze:
Snijd de basilicum fijn, zo klein mogelijk. Druk de pijnboompitjes fijn, zodat het korreltjes zijn. Snijd de kip, de ui en pers de knoflloktenen.
Breng water aan de kook en voeg de pasta toe (afgieten zie verpakking).
Fruit de ui en knoflook in een pan met boter.
Voeg de kipblokjes toe en bak deze gaar.
Voeg de crème fraiche toe en roer de basilicum, pijnpoompitjes en cayennepeper er doorheen.
Maak een bedje van rucola op de borden, schep daarna de pasta op en daarna de saus er overheen.

TIP: mag je wel zout, voeg dan wat gebakken spekjes toe.

.
Bekijk meer zoutarme recepten met kip – zoutloos eten – bijvoorbeeld braadkip uit de oven – zoutloos eten – of zoutarme kip kerrie

Zoutarme Kip pesto

Advertenties

»

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Ciabatta met gegrilde kip en zelfgemaakte pesto « Zoutloos eten

  3. Pingback: Kip in honing met mosterd « Zoutloos eten

  4. Pingback: Ravioli gevuld met kip en een kerrie-roomsaus « Zoutloos eten

  5. Pingback: Wokschotel met kip « Zoutloos eten

  6. Pingback: Kip kerrie « Zoutloos eten

  7. Pingback: Braadkip uit de oven « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s