Zoutarme Paprikasoep

Standaard
Voor 4 borden soep:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 blikje tomatenpuree zonder toegevoegd zout (68gr)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 peper 
  • 1 liter water
  • Bakboter.

Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit en snijd de ui en peper in stukken. Smoor de paprika, ui, peper en knoflook 5 minuten in de boter.
Doe het geheel in de blender en voeg een scheutje water toe voordat je gaat blenden. Na het blenden mag het geheel opgewarmd worden in een soeppan.
Voeg de rest van het water toe en de tomatenpuree. Serveer de soep met een schepje crème fraîche.

Advertisements

»

  1. Pingback: Favoriete 3 gangen menu’s (2) « Zoutloos eten

  2. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  3. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s