Provençaalse stoofschotel

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten:
  • 500 cl rode wijn
  • 2 winterwortels
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes peterselie
  • 1 sinaasappel  (sinaasappelsap)
  • 600 g runderlappen
  • Aardappelen
  • 1 paprika

Bereidingswijze:

Voorbereiden (1 dag van tevoren, hoeft niet persé): 
Maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, prei in ringen, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap, (de geraspte schil van een halve sinaasappel) en 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade. 
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan de uitjes glazig in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uur stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter). 
1 uur van tevoren de aardappelen en paprika toevoegen en meestoven.
Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s