Chinese kool en oesterzwammen

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 350 g kalkoenvlees in reepjes
  • 1 chinese kool
  • 2 uien
  • 1 geperste knoflookteen
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1dl appelsap
  • Sap van een halve citroen
  • 2el olie
  • 1 el maïzena
  • 250 g oesterzwammen in reepjes

 

Bereidingswijze:

Snijd de kool in de lengte doormidden, haal de stronk eruit en snijd de rest in repen. Rasp de gember fijn, twee eetlepels is voldoende. Roer de appelsap, citroensap, pannekoekenstroop, peper, knoflook en gember door elkaar. Bestuif de kalkoenreepjes met maïzena.

Verwarm de olie in de wok en bak de uien en daarna het vlees tot al het vocht is verdampt. Voeg de koolreepjes en oesterzwammen toe en giet het sapmengsel over het geheel.
Breng het op smaak met peper en laat het gerecht nog drie of vier minuten stoven.

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s