Luxe amuse: Steak tartare met een gepocheerd scharreleitje

Standaard

Aantal personen: 4
Benodigdheden: 4 kookringen

Ingrediënten:

  • 200gr kalfs-tartaar;
  • 4 scharreleieren en 2 eidooiers;
  • kappertjes
  • 1 sjalotje
  • 1 el peterselie
  • versgemalen peper

Zet een pan met water op het vuur en voeg azijn toe. Breek de eieren voorzichtig boven 4 afzonderlijke kopjes: zorg ervoor dat de eidooier heel blijft. Als het azijnwater kookt, laat u de eieren er voorzichtig (uit de kopjes) in glijden. Pocheer de eieren op laag vuur 5-6 minuten. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng de tartaar in een kom met de kappertjes, het sjalotje, peterselie en de eidooiers en voeg naar smaak peper toe. Verdeel het tartaarmengsel over 4 kookringen op 4 borden. Druk het geheel goed aan en verwijder de ringen.

Laat de gepocheerde eieren goed uitlekken op een schone keukendoek en breng ze op smaak met peper. Leg de eieren voorzichtig op de steak tartare en serveer meteen.

Afbeelding

Advertisements

»

  1. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s