Zoutarme Pizza

Standaard

Ingrediënten:

  • Gist
  • Bloem
  • Olijfolie
  • 1 geperste knoflookteen
  • 2 el peterselie
  • 1 tl suiker
  • Tomatenpuree
  • Gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 150 gram (runder-) gehakt
  • Champignons
  • Tomaten
  • Basilicum, oregano
  • Paprikakruiden

Bereidingswijze:

Doe 1,5 dl handwarm water in een kommetje en los hier 1 zakje gist en 1 tl suiker in op. Meng 3 el olijfolie met de knoflook, peterselie en peper. Meng 250 gr bloem met de gistoplossing en de olie. Maak met je handen één samenhangend geheel totdat dit niet meer aan je handen blijft plakken (voeg evt bloem toe). Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol met een deegroller het deeg tot twee mooie pizzabodems. Bestrijk de bodem met tomatenpuree en gezeefde tomaten (uit blik). Rul 250 gr gehakt, samen met 1 ui en champignons. Voeg hier 1 el paprikakruiden, basilicum en oregano aan toe. Verspreid dit geheel over de pizza en leg nog verse tomaten bovenop. Schenk een beetje olijolie over de buitenste randen van je pizza en bak vervolgens de pizza af in 20 minuten.

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s