Zoutarme hutspot

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

  • Aardappels
  • Winterpeen en uien (600g.)
  • 1dl halfvolle melk
  • Witte peper en chilipeper
  • Paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder
  • Nootmuskaat
  • 1 tl suiker
  • Vlees (rundervink, tartaar, karbonade, hachee)
  • Bakboter (ongezouten)

Bereidingswijze:

Aardappels schillen, ca. 30 minuten koken, de laatste 5 minuten de winterpeen en uien meekoken. Bak het vlees volgens de verpakking in de bakboter. De pan met aardappels afgieten, 100ml. halfvolle melk toevoegen en stampen tot een stampot. De kruiden toevoegen. Even opwarmen en klaar is het! (Lekker met appelmoes!)
Tip: Leg de aardappelen 2 uur van tevoren in koud water, dit onttrekt zout.
Heerlijk met hachee (zie hachee-kruiden) of een gehaktbal (zie gehaktkruiden).
Zoutarme hutspot

Advertenties

»

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Heerlijk stamppot-weer! « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s