Chocolademousse

Standaard

Ingrediënten:

  • 450 gram pure chocolade
  • 250 mililiter slagroom
  • Eiwit van 8 eieren
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren

Smelt de chocolade au bain marie en klop intussen de slagroom lobbig.
Eiwitten stijf kloppen en suiker toevoegen.
Kluts de 3 eieren en voeg deze ineens toe aan de warme chocolade.
Mengsel wordt eerst dik, maar na even roeren weer vloeibaar.
Spatel het chocolademengsel door de slagroom en daarna door het geklopte eiwit. Stort de mousse in schaaltjes en zet het ongeveer 3 uur weg in de koelkast.

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Favoriete 3 gangen menu’s (2) « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s