Krokante kip in honing met mosterd, natriumarm

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet
  • 400 g basmati rijst (of sla)
  • 2 eieren
  • Peper
  • 50 g bloem
  • 75 g broodkruim (natriumarm brood)
  • 1 dl olie
  • Paksoi in grove stukken gesneden
  • 1 geperste knoflookteen
  • 6 el honing
  • 3 el zoutloze mosterd
  • 1 el azijn
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de verpakking. (Ook heerlijk met sla.)

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Klop de eieren los met peper naar smaak. Rol de reepjes kipfilet door de bloem, haal ze daarna door het ei en dan door het broodkruim. Verhit de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Bak de paksoi 1 minuut in 1 el olie met de knoflook en meng deze door de rijst. Maak hiervan hoopjes op de borden. Leg de reepjes krokant gebakken kip bovenop. Meng in een kom de honing, natriumarme mosterd, azijn, citroensap en een tl suiker en breng deze dressing op smaak met wat peper en lepel dit over de kip.

.
Bekijk meer zoutarme recepten met kip – zoutloos eten – bijvoorbeeld zoutarme pasta pesto – zoutloos eten – of een gevogelte pasteitje
Advertisements

»

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Lentekriebels | Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s