Luxe amuse: Charlottes van groene asperges met zalmmousse

Standaard

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 bosjes groene asperges
  • 250 g verse zalm (niet gerookte zalm)
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 el olijfolie
  • Versgemalen peper

Hulpmiddelen:  kookringen

Bereidingswijze:

Schil de asperges met een dunschiller, verwijder de onderste harde stukjes.
Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer hierin de aspergekoppen tot ze beetgaar zijn. Spoel ze onder koud stromend water af en droog ze tussen keukenpapier.
Snijd de asperges in de lengte doormidden en zet de halve asperges in 4 kookringen rondom neer. (Zie afbeelding)
Pureer de zalm in de keukenmachine. Voeg de room en peper toe en pureer alles tot een mooie mousse.
Doe de zalmmousse in de ringen met de asperges (gaat goed met een spuitzak). En verwijder vervolgens de kookringen.

Tip: snijd de rest van de asperges in dunne schijfjes, voeg wat olijfolie en peper toe en garneer hiermee de borden.


Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis, Kerst, Recepten, Zalm, Natriumarm dieet, Vis

Advertenties

»

  1. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s