Luxe amuse: Sint-Jakobsschelp met een doperwtenmousse

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden: 4 kookringen

Ingrediënten:

  • 125 g doperwten, gaar gekookt
  • 1/2 rode peper
  • 1 kleine knoflookteen
  • 4 el olijfolie
  • 6 sint-jakobsschelpen (zonder schelp)
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Pureer de doperwten met de rode peper en de knoflook in een keukenmachine.Wrijf het mengsel daarna door een bolzeef.
Verdeel de doperwtenpuree over 4 kookringen op 4 boren en druk het geheel goed aan.
Halveer de sint-jakobschelpen (over de breedte) en bestrooi ze met peper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de schelpen kort (max. 2 minuten) aan beide zijden bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schep de sint-jakobsschelpen op de doperwtenpuree (3 per persoon) en haal de ringen voorzichtig weg. Sprenkel de rest van de olijfolie erover en serveer meteen.


Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille, Kerst, Recepten, Sint jakobsschelp, Natriumarm dieet, Coquille

Advertisements

»

  1. Pingback: Zoutarme voorgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s