Zoutarme Ravioli gevuld met kip en een kerrie-roomsaus

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

  • 400 g bloem
  • 4 eieren XL
  • 3 el paprikapoeder
  • 500 g kipfilet
  • 6 lente-uien, in stukjes gesneden
  • Verse basilicum (ongeveer 6 takjes), fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen (geperst)
  • 2 bekertjes slagroom
  • 4 el kerrie
  • Verse peterselie (ongeveer 12 takjes), fijngesneden
  • 3 tl suiker

Het pastadeeg:
Maak op het aanrecht een hoop van het meel. Maak in het midden een kuil. Zorg dat de kuil breed genoeg is om alle eieren er in te kunnen doen. Breek de eieren in de kuil. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Wees wel voorzichtig want voor dat je het weet maak je de wand kapot. Blijf zolang kloppen totdat het ei en meel mengsel een beetje stroperig wordt.
Meng de rest van het meel met je handen verder. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.Als het deeg klaar is kan je het het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen.

De vulling:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze gaar in een pan. Voeg hier de lente-uitjes,  basilicum, 1 knoflookteen, 1 el kerrie, 1 tl suiker, de rode peper en de helft van de peterselie (6 takjes) toe. Laat 2 minuten smoren.
Giet alles af in een vergiet, zodat er niet teveel vocht in zit.
Mix het geheel in een keukenmachine, zodat alles helemaal fijn is gehakt.
Dit is je vulling.

Ravioli:
Snijd deeglapjes van 3 bij 3 cm en leg op de helft een klein hoopje vulling. Leg er een ander deeglapje overheen. Snijd de vierkanten uit met een scherp mes (of een kartelrollertje) en druk de randen dicht met je vingers of een vork. Laat niet té veel rand over want dat is niet lekker.
Kook de ravioli in een grote pan 2 liter water. Leg de ravioli voorzichtig in het water zodat ze niet openbreken. Na 2 minuten zijn ze al klaar.
Giet de ravioli af in een vergiet en laat het goed uitlekken.

Saus:
Smelt 50 g boter in een steelpannetje en voeg daar 1 grote el bloem aan toe. Snel roeren zodat het niet gaat klonteren en afblussen met 2 bekertjes slagroom. Blijven roeren, anders krijg je klonten!
Voeg de tweede knoflookteen toe en de overige kerrie (3 el). Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
Schenk de saus over de ravioli (in de borden) en bestrooi het geheel met de overige peterselie.
Lekker met een beetje geraspte kaas! (Pak hiervoor Emmentaler, die bevat minder zout.)

.
Bekijk meer zoutarme recepten met kip – zoutloos eten – bijvoorbeeld zoutarme pasta pesto – zoutloos eten – of een gevogelte pasteitje
Advertisements

»

  1. Pingback: Nieuwsbrief juni 2012 « Zoutloos eten

  2. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s