Zoutarme shoarma + broodjes

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten Shoarma:

  • 400 g lamsvlees of varkensvlees (filet of hamlappen) in reepjes gesneden
  • Kruiden: 1 tl munt, 1/2 el gember, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl kurkuma, 1/2 el koriander, 0,5 tl  komijnzaad, 0,5 tl nootmuskaat, 1 tl paprikapoeder, 1  tl peterselie, 1 tl piment, 1 tl kaneel, 1 el kerriepoeder, 1 geperste knoflookteen, 1 rode peper (fijngesneden)
  • 1 el pannekoekenstroop

Ingrediënten pitabroodjes: 

  •  230 g bloem en extra bloem voor bestuiven
  • 140 ml lauw warm water
  • 1 e olijfolie
  • half zakje gist
  • 1 t suiker
  • Ijsbergsla
Ingrediënten knoflooksaus:
  • 2 el creme fraiche
  • 4 el zoutarme mayonaise
  • 1/2 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 1 el peterselie
Bereidingswijze:

Broodjes:

Meng de gist met wat lauw warm water en suiker, laat het mengsel 10 minuten staan.
Zeef de bloem en meng met het gist mengsel en de olijfolie. Kneed het deeg tot een elastische bal die niet meer blijft kleven.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol de stukken tot balletjes. Laat de balletjes 40 minuten rusten onder een klam theedoek op een warme plaats.
Druk de balletjes nu plat tot schijven van 5 mm dik. Laat de platte schijven weer 10 minuten rusten onder een theedoek klam theedoek of plastic. Verwarm ondertussen de oven voor op 230*C.
Bestrooi de pitabroodjes licht met bloem en bak ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de broodjes opgezwollen en lichtbruin zijn.
Laat de pitabroodjes afkoelen op een rooster.

Shoarma:

Wrijf het vlees in met de kruiden en bak het in 15 minuten gaar in een pan met olie (2 el).

Knoflooksaus:

Meng de creme fraiche met de mayonaise. Voeg de citroensap, knoflook, peterselie en suiker toe.
Verdun de saus met 2 el water.

Vul de pita’s met ijsbergsla, de shoarma en knoflooksaus!


Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma, Kerst, Recepten, Natriumarm dieet, Shoarma

Advertisements

»

  1. Pingback: Nieuwsbrief juni 2012 « Zoutloos eten

  2. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  3. Pingback: Zelf friet maken « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s