Zoutarme Penne met zalm en spinazie

Standaard

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • Penne
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 500 gr zalm
  • 400 gr spinazie
  • 1,5 beker crème fraiche
  • Versgemalen peper
  • Knoflookpoeder
  • Chili-, kerrie- en paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • Citroensap
  • Bakboter (ongezouten margarine)

Bereidingswijze:

Warm de spinazie op en roer vervolgens de crème fraiche er doorheen. Op smaak brengen met chili, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en een theelepel suiker. Kook de penne volgens de verpakking en giet deze af.
Fruit de geperste knoflook en de fijngesneden ui in de gesmolten bakboter. Bak vervolgens de zalm 4 minuten om en om zodat deze nog mooi roze is van binnen (strooi op de zalm een beetje versgemalen peper).
Serveer de penne met daar bovenop de spinazie-saus en leg de zalm erop. Druppel een paar druppels citroensap over de zalm en klaar is je gerecht!

TIP: bak pas de zalm als de spinazie ontdooit is, dat kan namelijk 10 minuten duren.

Advertenties

»

  1. Pingback: Favoriete 3 gangen menu’s (3) « Zoutloos eten

  2. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  3. Pingback: 3 gangen zoutarm (3) « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s