Zoutarme Ragu Bolognese

Standaard

Aantal personen: 2 
Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten:

  • 35 g. schone peen
  • 25 g. schone knolselderij
  • 40 g ui
  • 3  knoflooktenen
  • 45 g bakboter
  • 250 g kalfsgehakt (of rundergehakt)
  • 1 dl rode wijn
  • 1,5 dl volle melk
  • 2 mespunten geraspte nootmuskaat
  • 1 kleine rode peper
  • 8 blaadjes basilicum
  • 400 g gepureerde tomaten
  • 150 g. spaghetti of tagliatelle.

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een ruime pan. Smoor de groenten 10 minuten in de boter. Prak het gehakt en de knoflook erdoor en smoor 5 minuten mee. 

Blus af met de wijn en laat op halfhoog vuur inkoken. Voeg melk, nootmuskaat, peper en basilicum toe. Laat zachtjes koken tot melk is ingedampt.
Doe de tomaten erbij en laat 3,5 uur koken op laag vuur. Regelmatig roeren tegen aanbranden.

Roer eventueel een beetje geraspte kaas door het geheel (in Emmentaler zit minder natrium).

Bereid de pasta volgens de verpakking. Kerst, Recepten, Hert, Recepten, Kerst, Coquille, Recepten, Natriumarm, Feestdagen, Recepten, Kerst, Vis

TIP: mag je wel zout, bak dan 50 g. parmaham mee.
Kerst, Recepten, Hert, Recepten, Kerst, Coquille, Recepten, Natriumarm, Feestdagen, Recepten, Kerst, Vis

Advertisements

»

  1. Pingback: Favoriete 3 gangen menu’s (2) « Zoutloos eten

  2. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  3. Pingback: Macaroni Bolognese « Zoutloos eten

  4. Pingback: 3 gangen zoutarm (2) « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s