Vispakketje met pesto

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd:

Ingrediënten:

  • 4 stukken roodbaarsfilet
  • 4 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bakje verse basilicum
  • 1 el citroensap, peper
  • 4 grote vellen vetvrij bakpapier
  • 1 geperste knoflookteen
  • Peper
  • Zoutarme bakboter om mee in te vetten.

Bereidingswijze:

Voor de oven: Voorverwarm de oven op 220 graden.

Spreid 4 grote vellen vetvrij (bak)papier op het aanrecht uit. Wrijf de stukken vis in met peper en citroensap. Snijd de basilicum fijn ( zo fijn mogelijk) en meng deze in een kommetje met 1 el olijfolie en de knoflook (=pesto).

Snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Wrijf het midden van de vellen papier in met de boter. Leg hierop de plakken tomaat en de lente-ui. Bestrooi met versgemalen peper. Leg de roodbaars op de plakjes tomaat en bestrijk de vis met het basilicummengsel. Vouw de pakketjes dicht, maar niet te strak, zodat de stoom kan ontsnappen.
Laat de vis het midden van de oven of op de barbecue in zo’n 15 minuten gaar worden.
Lekker met aardappels en venkel.

TIP: Goede combi met voorgerecht Zalmtaartje, zie: luxe gerechten

Advertenties

»

  1. Pingback: Favoriete 3 gangen menu’s (1) « Zoutloos eten

  2. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s