Mexicaanse gerechten, zoutarm

Standaard

“Gisteren hebben we weer heerlijk gegeten! Een tafeltje vol met Mexicaanse hapjes!”

Burrito’s 
met zelfgemaakte guacamole
en crème fraîche.

Ingrediënten:
250 g bloem en olijfolie,
klein blikje mais (biologische heeft minder zout),
Natriumarme bruine bonen (in het “Zonnatura”-rek),
1 rode ui, 1 rode paprika, 350 g rundergehakt,
1 el paprikapoeder, 1/2 el kerriepoeder,
1/2 el komijnzaad, 1 el chilipoeder, 1/2 el koriander,
1 tl pannekoeken-stroop en 1 tl suiker,
1 avocado, 1 el natriumarme frietsaus,
1 scheutje limoensap, 1/2 ui, 1/2 tomaat,
1 knoflookteen en 1/2 el chilipeper.

Bereidingswijze:

  • Tortilla’s:
    Meng 200 g bloem met 125 ml water en 1 el olijfolie. Voeg bloem toe, totdat het geheel niet meer aan je vingers blijft plakken.
    In 6 stukken verdelen en uitrollen tot een platte pannekoek.  Vervolgens 1,5 minuut per kant bakken in een pan met een beetje olie.
  • Vulling:
    Laat de mais weken in een bak met water (dit onttrekt zout). Snijd 1 rode ui en 3/4 rode paprika fijn (de overige 1/4 paprika gebruiken voor de guacamole-saus). Bak 350 g gehakt en voeg vervolgens de ui en paprika toe.
    Laat de mais en natriumarme bruine bonen uitlekken en voeg deze toe aan het geheel. Kruid het geheel met 1 el paprikapoeder, 1/2 el kerriepoeder, 1/2 el komijnzaad, 1 el chilipoeder, 1/2 el koriander, 1 tl pannekoeken-stroop en 1 tl suiker.
  • Guacamole:
    Pel 1 avocado (haal de pit eruit) en doe deze samen met: 1 el natriumarme frietsaus, 1 scheutje limoensap, 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 1/2 tomaat, 1 knoflookteen en 1/2 el chilipeper in de blender. Beetje water toevoegen, totdat er een mooie saus ontstaat.

Gekruide kippenvleugeltjes uit de oven.

Ingrediënten:
6 kippenvleugeltjes, 3 el paprikapoeder, 2 el kerriepoeder, 1 knoflookteen (geperst), 2 el appelstroop, 3 el olijfolie, 2 el gember, 1/2 el chilipoeder.

Bereidingswijze:
Meng de olijfolie met alle ingrediënten. Marineer de vleugeltjes met het mengsel en bak de vleugeltjes 30 minuten af op 200 graden (voorverwarmde oven).

Kip in knoflook.

Ingrediënten:
250 g kipfilet, 1 bekertje slagroom, 2 el bloem, 50 ml water, 2 knoflooktenen (geperst), versgemalen peper, 1 tl suiker.

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kip gaar in een pan met boter (ongezouten margarine, hebben ze bij de AH).
Voeg de slagroom toe en laat inkoken. Voeg de kruiden toe.
Om de saus iets dikker te maken kun je koud water mengen met een beetje bloem, zodat de bloem helemaal is opgelost in het water en dan toevoegen aan het geheel.

TIP! Lekker met GARNALEN IN KNOFLOOKOLIE:

Fruit 4 tenen (fijngesneden) knoflook in 8 el. olijfolie. Fruit de (fijngesneden) rode peper mee.
Bak 500g. (gepelde, ongekookte) garnalen in de olie gaar.
Bestrooi het geheel met fijngehakte (verse) peterselie).

Voor een natriumarme Mexicaanse salade, zie link.

Advertisements

»

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

  2. Pingback: Mexicaanse salade « Zoutloos eten

  3. Pingback: Zoutarme Chili con Carne met ijsbergsla « Zoutloos eten

  4. Pingback: Menukaart: | Recepten zonder zout

  5. Pingback: Sneller zoeken: | Recepten zonder zout

  6. Pingback: Sneller zoeken: | Recepten zonder zout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s