Ciabatta met gegrilde kip en zelfgemaakte pesto

Standaard

“Heerlijke zoutarme lunch: Ciabatta met gegrilde kip en zelfgemaakte pesto!”

Ingredienten:

  • 180 g kipfilet (voor 2 personen)
  • Verse basilicum (ongeveer de helft van een plantje uit de winkel)
  • 1 grote knoflookteen
  • Half bakje pijnboompitjes
  • Versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl chilipeper
  • 2 el creme fraiche
  • 1 tl suiker
  • Saté-prikker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de basilicum fijn en stamp deze samen met de knoflook en pijnboompitjes fijn. Voeg versgemalen peper toe.
Meng de creme fraiche met de suiker. Meng de olijfolie met de chilipoeder.
Snijd de kipfilet in aan 1 zijde en vul deze met je pesto mengsel en je creme fraiche mengsel. Vouw je kipfilet goed dicht en steek er een saté-prikker doorheen, zodat het geheel bij elkaar blijft.
Schenk de olijfolie er overheen  en bak de kipfilet in 30 minuten gaar.

Leg wat rucola sla over de broodje en schenk hier nog een klein beetje olijfolie met versgemalen peper overheen. Beleg je broodje met de kip, die je in dunne plakjes hebt gesneden.

TIP: heerlijk met natriumarme tomatenketchup op je broodje!

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken

Bekijk meer zoutarme recepten met kip – zoutloos eten – bijvoorbeeld zoutarme pasta pesto – zoutloos eten – of een gevogelte pasteitje

Natriumarm dieet

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s