Zoutarme andijvie ovenschotel

Standaard

Ingredienten:

  • 500 g aardappels
  • 2 kroppen andijvie
  • 2 theelepels chilipeper, paprikapoeder en kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 tl suiker
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Aardappels schillen, ca. 30 minuten koken, vervolgens afgieten. Voeg 100ml. halfvolle melk, de chilipeper, nootmuskaat, suiker, paprika- en kerriepoeder toe en stamp tot een puree.
Was de kroppen andijvie in stromend water, net zolang tot al het zand verwijderd is. Kook de hele andijviekroppen een voor een in een grote pan met ruim water 5 -8 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
Snijd de onderkanten van de andijvie af en snijd de andijviekroppen over de breedte doormidden.
Leg de andijvie in de ovenschaal en voeg de olijfolie, azijn en cayennepeper toe. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 1 eetlepel water toe en schep alles goed om.
Proef de andijvie en voeg eventueel meer azijn en cayennepeper toe.
Schep de aardappelpuree over het geheel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de andijvie nog 1 uur in de oven.
.

Zoutlooseten.nl voor een natriumarm dieet
– zoutarm dieet

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Heerlijk stamppot-weer! « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s