Oosterse gehaktballetjes, natriumarm

Standaard

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 200g (runder-) gehakt
  • 1 ei
  • 200 g glasmie
  • 4 lente ui
  • 1/2 bak champignons
  • Taugé
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 el fijngesneden munt
  • 1 el chilipeper
  • 1 tl paprika- en 1 tl kerriepoeder 
  • Pannekoekstroop
  • Olijfolie.

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met de ei, knoflook, paprika- en kerriepoeder en chilipeper en maak hier kleine balletjes van (2,5 cm doorsnede). Bak ze rondom bruin in de olie en schep ze uit de pan. Gebruik de jus om een saus te maken en voeg hier 4 el pannekoekenstroop met 4 el water aan toe en doe hier de koriander en munt in.
Bak de champignons, taugee en lente uitjes en voeg hier de gehaktballetjes aan toe. Even laten sudderen en de mie bereiden volgens de verpakking. Meng de saus (jus) en de mie door het geheel en je gerecht is klaar.

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Zoutarme hoofdgerechten « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s