Coquilles met een dressing van lente-ui olie

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 100 ml + 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 lente uitjes
  • 12 coquilles (sint-jakobsschelpen) zonder schelp. Je kunt 6 coquilles van de visboer horizontaal door de helft snijden.
Bereidingswijze:
Snijd de ui fijn. Doe de 2 eetlepels plantaardige olie in de pan en fruit de ui mooi bruin. Zeef dan de ui en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd het wit en groen van de lente-uitjes in kleine ringen. Verhit 100 ml plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de lente-ui toe en haal na 15 seconden van het vuur. Breng over in een vuurvaste kom en laat bij voorkeur afkoelen in de koelkast.
Meng later de gebakken ui met de lente-uiolie.
Bak de coquilles 2 minuten per kant (tot ze ondoorschijnend zijn).
Doe 1 eetlepel van het oliemengsel over de coquilles en serveer.

TIP! Extra lekker met geroosterde pindanoten door de dressing!

Dit recept is afkomstig uit het kookboek “Hanoi street food”
.

Zoutlooseten.nl voor een natriumarm dieet
– zoutarm dieet

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s