Dr. Frank dieet, Dag 1

Standaard

Ontbijt:
Notenkwark met aardbeiden

  • 10 hazelnoten
  • 50 ml. magere yoghurt
  • 150 gram magere kwark
  • 5 aardbeien of suikervrije limonadesiroop

Meng de kwark met de yoghurt. Maak de aardbeien schoon, snijd deze in plakjes. Hak de hazelnoten fijn. Meng de kwark/yoghurt met de hazelnoten. Garneer met de plakjes aardbeien.

Lunch:
Brocolli, kerstomaat met zalm salade

  • 1 stronkje broccoli
  • 10 kerstomaatjes
  • 100 gram zalmsnippers
  • 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • peper

Was de broccoli en snij deze in kleine roosjes. Het is rauw te eten maar de roosjes kunnen ook 1-2 minuten gekookt worden in weinig water, dan afgieten.
Was de kerstomaatjes en halveer deze.
Meng de olie met de citroensap en peper.
Meng broccoli, tomaathelften en zalmsnippers door elkaar. Giet daarover heen de dressing.

Avond:
Karbonade met spruitjes en paprika

  • 250 gram spruitjes
  • 1/2 rode paprika
  • 200 – 250  gram haaskarbonade
  • peper, paprikapoeder, provençaalse kruiden
  • 1-2 eetlepels vloeibaar bak- en braadproduct of olie

Bestrooi de karbonade met peper en paprikapoeder en de provençaalse kruiden. Verhit de bak- en braad of olie in een pan en bak hierin rondom de karbonades bruin en gaar.
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar in een bodempje water.
Was de paprika, snij deze in reepjes. Haal de karbonades uit de pan zodra ze gaar zijn. Houd ze warm tussen twee voorverwarmde borden. Bak in het baksel de paprikareepjes kort.
Giet de spruitjes af, meng de paprikareepjes door de spruitjes.
Maak eventueel jus door water, wat extra kruiden toe te voegen in de braadpan.

Natriumarm dieet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s