Luxe hoofdgerecht: Gegrilde eendenborst met een gekarameliseerd stoofpeertje

Standaard

Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
30 minuten

Eendenborst:

  • 600 gram eendenborstfilet of 1 hele eend, ongekruid (bijv. bij de Aldi in het vriesvak of bij de Sligro)eendenborst kerst natriumarm
  • 100 gram appelstroop
  • 4 el bakolie
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd een ruitjespatroon in het vet van de eendenborsten.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets ongeveer 2 minuten per kant.
Leg ze vervolgens in een ovenschaal (met het vet naar beneden) en smeer ze royaal in met appelstroop. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.
Bak de filets 15 minuten in de oven op 160 graden.

TIP: Als je wel zout mag is Hoisin saus (oriëntaalse supermarkt) heerlijk bij de eend.

Stoofperen:

  •     4 pereneendenborst recept natriumarm
  •     50 gram boter
  •     50 gram suiker
  •     3 el honing

Bereidingswijze:
Schil de peren.
Smelt de boter in een pannetje (niet laten verkleuren) en voeg de suiker en honing toe. Op een zacht vuurtje laten karameliseren.
Vervolgens de peren toevoegen. Ongeveer 8 min. laten bakken. Af en toe keren. De peren warm serveren!
Kerst, Recepten, Eend, Natriumarm dieet, Kerst, Recepten, Eend, Natriumarm dieet, Kerst, Recepten, Eend, Natriumarm dieet
!! Lekker met uiencompote als saus en aardappelpuree-toefjes ernaast.
Kerst, Recepten, Eend, Natriumarm dieet, Kerst, Recepten, Eend, Natriumarm dieet, Kerst, Recepten, Eend, Natriumarm dieet

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s