Zeebaars op de huid gebakken met gewokte spinazie en sesamzaad.

Standaard

Aantal personen: 4 Zoutarme recepten kerst zeebaars
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 4 zeebaars filets met huid
  • rasp van een 1 citroen
  • sap van een 1/2 citroen
  • 2 el dille
  • 400 gr verse spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 3 el sesamzaad
  • 1 knoflookteen
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Bereidingswijze:
Ontschub en ontgraat de zeebaars indien nodig. (Kun je ook door de visboer laten doen.)
Dep de zeebaars een beetje droog met een stukje keukenpapier en bestrooi deze aan weerszijden met peper.
Rasp de schil van de citroen over de filets (witte gedeelte) en sprenkel wat citroensap over de vis.
Bestrooi de zeebaars tot slot met dille.
Leg de vissen op de huid in een pan met olijfolie en gaar de vissen gelijkmatig. Beweeg de vis zo minimaal mogelijk en let goed op de verkleuring van de vis.
Als de structuur niet meer geheel doorzichtig is, maar wit en nog een beetje glazig is de vis klaar! Check de onderkant van de vis ook, de huid moet knapperig zijn!

Was de spinazie onder koud water.
Laat 2 el olijfolie warm worden in een wokpan en bak de sjalotjes glazig, voeg de spinazie, de knoflook en de sesam toe en wok het geheel nog 2 minuten.

Leg de spinazie op de borden leg hierop de vis.

Advertisements

Eén reactie »

  1. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s