Gegrilde beenham met uiencompote, asperges en aardappelpuree-toefjes

Standaard

zoutarme recepten kerst beenham

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal personen: 4

Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen

Recept beenham:Natriumarm dieet recept beenham

  • 1 stuk varkensfricandeau of -filet (500 gram)
  • 50 gram mosterdzaad
  • half blikje bier
  • 2 el thijm
  • snufje kurkuma
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 ei
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram groene asperges
  • citroensap (van een verse citroen)
  • versgemalen peper (naar smaak toevoegen)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Dep de ham droog en leg deze in de ovenschaal.
Maal het mosterdzaad fijn en voeg een paar theelepels thijm en een snufje kurkuma toe. Voeg een scheutje wijnazijn en een half blikje bier toe.
Klop het ei los met je mosterdmengsel, basterdsuiker, versgemalen peper en de bloem. Bestrijk de bovenkant van de ham met de honing en giet vervolgens je mosterdmengsel er overheen (in een ovenschaal).
(TIP: als je de ham eerst een nacht in de mosterdmarinade laat staan trekt de smaak er nog beter in.)

Laat de ham in 30 minuten midden in de oven gaar worden.

Snijd de beenham in plakken en serveer met de uiencompote en de aardappelpuree-toefjes en groene asperges.

Natriumarm dieet kerst beenham
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen

Recept uiencompote:Uiencompote natriumarm dieet

  • 100 gram ongezouten margarine
  • 300 gram rode uien
  • 75 gr appelstroop
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 75 gram rozijnen

Bak in een braad- of steelpan in 50 gram ongezouten boter op laag vuur in ca. 30 min. de uienringen, tot ze karameliseren. Roer de appelstroop, balsamicoazijn en rozijnen erbij en kook alles zachtjes tot een jamachtige substantie. Zet de compote tot gebruik in de koeling.
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen

Recept aardappelpuree-toefjes:aardappels natriumarm recept

  • 200 g aardappelen
  • 1 knoflookteen
  • 50 ml melk
  • 1 el kerriepoeder
  • Versgemalen peper

Kook de aardappelen in ruim water gaar. Giet ze af en pureer ze samen met de knoflook in een keukenmachine, voeg de melk, kerrie en de peper toe.
Doe de puree in een spuitzak en maak toefjes op een bakplaat.
Plaats de bakplaat in voorverwarmde oven op 200 graden en bak ze goudbruin, krokant af.
Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen, Kerst, Recepten, Natriumarm, Beenham, Feestdagen

Advertenties

»

  1. Pingback: Recept uiencompote « Zoutloos eten

  2. Pingback: Natriumarme recepten Kerst « Zoutloos eten

  3. Pingback: Luxe hoofdgerecht: Gelakte eendenborst uit de oven « Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s