Rijst met kippenragout, zonder zout

Standaard

kippenragout natrumarm dieet
Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet Zoutarme Recepten Natriumarm dieet
Ingrediënten:

  • 30 gram bakboter (zoutloze margarine) + 20 gram
  • 60 gram bloem
  • 350 gram rijst
  • 1 dl natriumarme kippenbouillon
  • 4 dl melk
  • 1 blikje tomatenpuree (zonder toegevoegd zout, Del Monte)
  • 200 gram soepgroente
  • 300 gram kipfilet
  • 1 el chili-, paprika-, kerrie-, en knoflookpoeder.

Bereidingswijze:
Laat 30 gram boter smelten. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Al roerend vermengen en verhitten, tot het geheel dof uit slaat. Voeg vervolgens de bouillon en melk (beiden koud) toe. Doe dit stapsgewijs en zorg dat het een glad geheel blijft.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur koken. Daarna de soepgroente, kip en kruiden toevoegen en nog 30 minuten op laag vuur laten sudderen. Af en toe roeren om het aankoeken te voorkomen.
Bereid de rijst volgens de verpakking.
Je kunt de laatste 5 minuten nog 20 gram ongezouten margarine toevoegen aan de ragout om deze iets romiger te laten smaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s