In appeltaart zit veel zout! Hier een recept voor heerlijke zoutarme appeltaart:

Standaard

Ingrediënten:Recept appeltaart zoutarm

  • 250 gram bloem
  • 175 gr boter (ongezouten margarine van de AH)
  • 130 gr suiker (80 voor de bodem, 50 voor de vulling)
  • 2 eieren (1½ voor het deeg, ½ ei voor bestrijken)
  • 2 eetlepels kaneel (1 voor de bodem, 1 voor de vulling)
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 kilo zure appels (elstar, goudreinet)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram krenten
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel, speculaaskruiden en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de mixer en later met je handen tot een soepel deeg. Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).
Verwarm de oven voor op 170°C.
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gr suiker, de rozijnen, kaneel en citroensap. Vul hiermee de taartvorm.
Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.

recept appeltaart zoutarm en natriumarm dieet recept appeltaart zoutarm en natriumarm dieet recept appeltaart zoutarm en natriumarm dieet recept appeltaart zoutarm en natriumarm dieet recept appeltaart zoutarm en natriumarm dieet

Advertisements

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s