Recept Lente-salade met asperges en tonijn, zonder zout

Standaard

Ingrediënten voor 4 borden:salade asperge ei tonijn natriumarm

  • 200 gr veldsla
  • 1 komkommer in dunne linten geschaafd
  • 16 dunne groene asperges
  • 200 ml melk en 200 ml water
  • klein bosje bieslook fijngesneden (bewaar een paar sprieten voor de garnering)
  • 4 hardgekookte eieren.
  • Verse tonijnfilet à 200 gram (dus niet uit blik)
  • 3 el yoghurt (eventueel een beetje natriumarme mayonaise)
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl suiker
  • Peper

Bereidingswijze:
Meng de veldsla en de komkommer door elkaar. Leg op vier borden een bedje van sla.
Breng de melk met het water aan de kook en kook de asperges 2 minuten.
Giet ze af onder de koude kraan.
Bestrooi de tonijnfilet aan beide kanten met versgemalen peper en bak de filet medium-gaar (in 5 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken). Snijd de tonijn in dunne plakken.
Verdeel de asperges en de tonijn over de sla en besprenkel met een beetje citroensap en strooi er versgemalen peper overheen.
Snij de eieren in parten en garneer de salade met het ei en de bieslook sprieten.
Maak een dressing van de yoghurt (eventueel een beetje natriumarme mayonaise toevoegen), citroensap, mierikswortel, suiker en peper en geef het apart bij de sla.

Variatie-tips: Tomaatjes, rode ui of radijsjes.
zoutloos eten, recepten zonder zout voor een natriumarm dieet, zoutloos eten, recepten zonder zout voor een natriumarm dieet

>> Klik hier voor alle zoutarme hoofdgerechten

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Lentekriebels | Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s