Druiven beschermen tegen orgaanschade

Standaard

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat druiven bescherming bieden tegen orgaanschade veroorzaakt door het metabool syndroom. Druiven gezondheid
Volgens de onderzoekers zorgen de natuurlijke stoffen in druiven, genaamd polyfenolen, voor het beschermende effect.

Metabool syndroom is een aandoening die bestaat uit een cluster van risicofactoren voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Risicofactoren zijn: een hoge bloeddruk, suikerziekte, verhoogd cholesterol en overgewicht. Een vijfde afwijking die vaak hiermee gepaard gaat is proteïnurie, verhoogde eiwitafscheiding in de urine.

Onderzoeker E. Mitchell Seymour onderzocht samen met zijn team welke gezondheidseffecten een vet dieet met druiven en zonder druiven had op de lever, het hart, de nieren en het vetweefsel van obesitasgevoelige ratten.
Na negentig dagen ontdekten de onderzoekers dat de ontstekingsmarkers (stoffen die betrokken zijn bij ontstekingsreacties) bij de ratten die het dieet met de druiven consumeerden waren verlaagd, met name in het vetweefsel op de buik en in de lever.
Bovendien ontdekten zij dat de degenen die het dieet met de druiven consumeerden minder vet hadden rond de lever, de nieren en op de buik dan degenen die geen druiven aten.

(Bron: NU.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s