ALLE HOOFDGERECHTEN:

.
Je kunt ook zoeken op:  |  AARDAPPELS  |  PASTA  |  RIJST  |  SNEL KLAAR  |  SALADE |  SOEP
Extra: |  Indonesische rijsttafel zoutarm   |  Mexicaans tafeltje vol
.

Zoutarme recepten GEVOGELTE

Zoutarme recepten RUND

Zoutarme recepten VARKENS

Zoutarme recepten VIS

Lekker met:

Natriumarm dieet

Ga ook naar:  |  VOORGERECHTEN  |  NAGERECHTEN  |  DR. FRANK  |  SNACKS  |

Natriumarm dieet

Zoutlooseten.nl voor een natriumarm dieet
– zoutarm dieet

»

  1. Jammer dat er zo weinig vegetarische recepten op de site staan!

    Uitspraak Albert Einstein:

    Nothing will benefit human health and increase chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet’
    (‘niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze’)

    • Hoi Rinus, dat klopt. Wel een goed idee!
      Ik kook nooit vegetarisch en alle gerechten op mijn website maak ik zelf.
      Maar als je tips hebt voor lekkere vegetarische recepten dan plaats ik ze graag voor je!

      Mvg Mieke

      • Dag Mieke,
        Hieronder volg een heerlijk recept dat ik gisteren heb klaargemaakt:
        RODE KOOL MET APPELMOES
        Benodigdheden: (hoeveelheden voor 4 personen)
        • 500 gram rode kool
        • 1 sjalotje of uitje
        • 4 kruidnagels
        • 8 laurierblaadjes
        • half kaneelstokje
        • halve eetlepel suiker
        • 100 ml. rode wijn
        • 1 eetlepel azijn
        • 100 ml. water
        • 1 potje appelmoes (250 gram)
        • halve eetlepel aardappelzetmeel
        • 1 blaadje foelie
        • 50 gram ontbijtkoekstukjes

        Bereidingswijze:
        Zonnebloem olie met de suiker laten karamelliseren. Afblussen met rode wijn en water; de fijngesneden rode kool (zonder harde binnennerf) toevoegen. Sjalot of ui schoonmaken en kruidnagels en laurierblad erin steken. Sjalot, kaneelstokje, ontbijtkoek en foelie toevoegen en vervolgens de kool in de pan gaar koken, regelmatig roeren.
        Als de kool gaar is, azijn en (aan tafel) appelmoes toevoegen.
        Eventueel:
        Binden met aangelengd aardappelzetmeel. Afmaken met peper en creme de cassi of bessenjenever.

        Serveren met: gekookte aardappel of rijst, vleesvervanger of burger van soja/bruine bonen.

  2. Pingback: Nieuw: Var­kens­haas ‘en croû­te’ « Zoutloos eten

  3. Pingback: Lentekriebels | Zoutloos eten

  4. Pingback: Lente-salade met asperges en tonijn, natriumarm | Zoutloos eten

  5. Pingback: Italiaanse pasta-pesto salade, natriumarm | Zoutloos eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s